فرهاد رفيعي مدير جهاد کشاورزي شهرستان شهرکرد از پيشرفت فيزيکي 45 درصدي اولين گلخانه با فناوري ژئوترمال يا زمين گرمايي در شهرستان شهرکرد در سطح 6 هزار متر مربع متعلق به خانم سميه ملکپور خبر داد.
به گزارش
هفت چشمه به نقل از
جهانبين نيوز؛ فرهاد رفيعي مدير جهاد کشاورزي شهرستان شهرکرد اظهار کرد: کنترل دماي هوا آن هم در شبهاي سرد زمستان و تأمين مداوم انرژي، چالشي بزرگ جهت تأمين مداوم سوخت فسيلي با هزينه بالا محسوب ميشود.
وي گفت: امروزه از فناوري زمين گرمايي براي کاهش هزينههاي توليد در گلخانه استفاده ميشود. اين انرژي از سيال داغ موجود در اعماق زمين به دست ميآيد.
مدير جهاد کشاورزي شهرستان شهرکرد خاطر نشان کرد: اين منبع فراوان و تميز به طور پيوسته و يکنواخت در دسترس است و در حال حاضر در بيشتر کشورهاي پيشرفته، بخار ژئوترمال و آب داغ براي توليد انرژي الکتريکي با کمترين تأثيرات محيطي مورد استفاده قرار ميگيرد.
رفيعي علاوه بر گرم کردن گلخانهها، گرم کردن حوضچههاي پرورش ماهي و سيستمهاي گرمايش و سرمايش را از ديگر موارد کاربرد انرژي زمين گرمايي برشمرد.
در ادامه کارشناس باغباني شهرستان در خصوص ساختار اين گلخانهها گفت: ساختار گلخانه ژئوترمال همانند گلخانه معمولي است اما در زير گلخانه، تونلهايي به عمق 3/5 متر حفر ميشود که دماي آن روي 24 درجه سانتيگراد ثابت است و اگر جريان هواي آن به داخل گلخانه بچرخد دماي گلخانه را ثابت نگه ميدارد.
مهدي مکوندي افزود: مصرف گاز يک هکتار گلخانه حدود 70 هزار متر مکعب در سال است که با اين روش 30 درصد هزينههاي سوخت کاهش مييابد. اين در حاليست که هزينههاي احداث فقط 10 درصد افزايش مييابد.
انتهاي پيام/1020ج